top of page

De ALV van 9 maart 2024. Een korte indruk.

Kort verslag van de ervaringen en indrukken van secretaris Henk Selderbeek.Op 9 Maart omstreeks 11:30 uur vol goede moed vertrokken naar het vanouds bekende Oude Mesterhuis in Gameren voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van onze Puch Club.


De vergadering zou om twee uur beginnen maar het bestuur ( Foppe Akkerman, Henk Scholten en ikzelf) zouden al om 13.00 uur aanwezig zijn. Samen met Ruud van de Velde, redacteur van de gedrukte Kurier en onze digitale inspirator Jan van der Torre zouden we ons verdiepen in het digitale landschap waarin we onze weg aan het vinden zijn. Huub Thien, ook lid van de werkgroep, was niet aanwezig, die was lekker aan het skiën in Oostenrijk.


Het eerste stuk van de reis verliep probleemloos, geen vuiltje aan de lucht. Maar bijna bij de afslag Den Bosch bleek dat de A2 was afgesloten in verband met werkzaamheden. Dus dat ging niet lukken. Dat zorgde bij mij voor redelijk wat paniek want ik moest bordjes met nummertje 6 en een pijl er op volgen. Lijkt simpel, is het niet altijd. Want waar die aanwijzingen me zouden brengen was niet meteen duidelijk. Ik vreesde dan ook dat ik bijlange na niet op tijd zou zijn. Dat bleek nog voorzichtig uitgedrukt.


Want het bleek dat de betreffende bordjes me ongeveer 110km zouden laten omrijden. Dat zorgde voor een behoorlijke hoeveelheid stress. Ik haat het om te laat te komen. En mijn hart haat stress. Toen ik eindelijk arriveerde was het intussen 13.40 uur. De groep was al bezig met de in en outs over de website. Gelukkig bleek dat ook zij de nodige vertraging hadden opgelopen door dezelfde afsluiting. Die bleek uiteindelijk voor nog veel meer mensen problemen op te leveren. Twee uur beginnen bleek dan ook totaal onhaalbaar. Druppelsgewijs kwamen de deelnemers binnen. De een gefrustreerd, de ander wat meer relaxed. Maar wel allemaal te laat! Uiteindelijk kon de vergadering rond  14:30uur. echt van start met het gebruikelijke welkom van de voorzitter.


We zijn er toch in geslaagd tal van agendapunten te behandelen. Onder de strakke leiding van Foppe gingen we als een speer door de mededelingen en ingekomen stukken, de notulen van 4 Maart 2023, het verslag verenigingsjaar 2023, het verslag van de penningmeester, het verslag van de kascommissie de technische commissie, Fehac en de toercommissie, De uitslag kerstpuzzel 2023 ga ik nog niet verklappen. Dat houdt de spanning er nog even in. In de officiële notulen die eerdaags uitkomen wordt die spanning gebroken. Dankzij het moordende vergadertempo hadden we bij de pauze de verloren tijd alweer bijna ingehaald!


In de pauze heeft Ruud via de beamer wetenswaardigheden van onze club laten zien. Leuke filmpjes uit de oude doos waarvan een groot deel ook via onze nieuwe website te vinden zijn.

Daarna was het tijd voor de jaarlijkse uitreiking van de Jan Nienhuis bokaal. Een blijk van waardering die dit jaar ook weer gaat naar een lid dat zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de club. Wie dit keer die eer te beurt is gevallen wordt ook bekend gemaakt in de notulen.


Het laatste officiële punt was natuurlijk weer de rondvraag. Daarbij kwam een vraag van RBO Stockl aan de orde . Deze online webshop waar je Puch onderdelen kunt kopen biedt ons 10% korting op de aan te schaffen onderdelen. Alleen wel op voorwaarde dat ze een lijst met de persoonsgegevens van onze leden krijgen zodat zij kunnen checken of iemand wel lid is van onze club. Dit kan uiteraard niet zomaar. Volgens de wet op de privacy kunnen we dit soort gegevens alleen met uitdrukkelijke toestemming doorgeven. Binnenkort publiceren we via de WebKurier of e-mail een vragenlijst waarop je kan aangeven of je hiermee akkoord gaat of niet.


Na nog wat heen en weer gepraat was het hoog tijd voor de stamppot waarna we ieder weer tevreden huiswaarts keerden.

99 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page