top of page

Nog meer over de Puch Club Nederland

Puch 175 SV
IMG-20230605-WA0003.jpg
tubbergen 001_edited.jpg

 

 

VRIENDEN MAKEN DE PUCH CLUB, MET DE PUCH CLUB MAAK JE VRIENDEN!

 

GESCHIEDENIS

De Puch Club Nederland (P.C.N.) is opgericht op 24 mei 1986. In het weekblad "Motor" werd een oproep geplaatst aan de bezitters van Puch motorfietsen voor een bijeenkomst in Doorn. De belangstelling was groot en er werd besloten een club op te richten met als doel het Oostenrijkse merk Puch, met name de Puch motorfietsen en alles wat hiermee verband houdt onder de aandacht van liefhebbers te brengen. Momenteel telt de P.C.N. ongeveer 115 leden. De meeste leden bezitten één of meer Puch motorfietsen. De meeste van deze machines zijn gebouwd tussen 1945 en 1965, maar ook motorfietsen van voor en na deze periode zijn onder de leden te vinden. De P.C.N. is aangesloten bij de Fehac (Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs). Deze overkoepelende organisatie behartigt de belangen van haar leden b.v. bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer, de Motorrijtuigenbelasting. Maar ook wat betreft milieueisen, verzekeringen, evenementen, beurzen, etc. wordt er gelobbyd. 


 

CLUBMIDDAGEN

Ieder jaar organiseert de Puch Club een aantal bijeenkomsten om informatie uit te wisselen. Dat gaat om zowel informatie van de club aan de leden als onderlinge uitwisseling. Het zal je niet verbazen dat het dan vooral gaat over technische informatie, restauratie en dergelijke. Maar er wordt ook gewoon gezellig gekletst. Ook wordt er van tijd tot tijd een lezing, video- of

dia vertoning door één van de leden of een gastspreker gehouden.

Regelmatig worden er ritten georganiseerd met uitstapjes in binnen- en buitenland naar fabrieken en leveranciers van onderdelen, andere motorclubs, liefhebbers met mooie verzamelingen en musea.

 

DIGITALE COMMUNICATIE

De meeste communicatie loopt via de handig vormgegeven en interactieve website en de daaraan gekoppelde “WebKurier”, een digitaal nieuwsbulletin. Ook is er een Whatsapp groep waarin korte mededelingen snel kunnen worden gedeeld.

 

Deze communicatiekanalen worden gebruikt voor;

 

*       Mededelingen van het bestuur;

*       Activiteiten planning en - inschrijving

*       Verslagen van toerritten;

*       Technische artikelen, van reparatiehandleidingen tot gegevens over

         afstellingen en onderhoudsschema’s

*       Historische verhalen over het merk Puch

*       De "Koeriertjes", vraag- en aanbod advertenties van leden en niet-leden

 

TOERRITTEN

 

Ieder jaar worden er een aantal toerritten georganiseerd. De ritten gaan

over een afstand van ongeveer 100 km door de mooiste streken van ons land. Het rijden wordt afgewisseld met bezoeken aan musea en andere bezienswaardigheden en natuurlijk een uitgebreide lunchpauze. De toerritten worden door leden uitgezet in samenwerking met de toercommissie. De toercommissie houdt zich bezig met het verdelen van de ritten over het jaar en over de verschillende mooie delen van Nederland. Ook worden de veiligheid en de complexe regelgeving van overheid en verzekeringen in het oog gehouden. De toercommissie maakt het jaarprogramma om de clubactiviteiten en houdt hierbij rekening met interessante activiteiten buiten clubverband (beurzen, etc.) .

REIZEN

 

Regelmatig wordt er een reis georganiseerd. Deze reizen vinden vaak plaats in het buitenland en duren een aantal dagen. Voorop staan -evenals bij de toerritten- de gezelligheid en natuurlijk het zonder pech of ongelukken rijden op een Puch oldtimer.


TECHNISCHE INFORMATIE

 

Er is veel informatie over het restaureren en onderhouden van uw Puch. Ook op onze website is dat te vinden. Vindt u niet wat u zoekt, dan is ongetwijfeld wel ergens onder de leden raad en advies beschikbaar.

Op de website is een “afdeling” techniek. Er zijn in onze club enkele "superspecialisten" op het gebied van elektriciteit, motormechanica en algemene voertuigtechniek. Die zijn daar te vinden. 

Dit deel van de website is alleen voor leden toegankelijk. 

ONDERDELEN

Het restaureren en lopende houden van uw Puch vergt naast het nodige werk ook onderdelen. Door de jarenlange ervaring van de leden is er in de loop der tijd een uitgebreid adressenbestand van onderdelenleveranciers en specialistische bedrijven opgebouwd.  Ook wordt er ieder jaar in november een onderdelenmiddag gehouden. De leden van de P.C.N. verkopen dan hun overtollige onderdelen.

 

SPORT

 

Enkele leden van de P.C.N. houden zich fanatiek bezig met wegraces voor veteranen - en

zesdaagse motoren.

 

Puch heeft een zeer gevestigde naam opgebouwd in zowel wegraces als betrouwbaarheidsritten en motorcross. Johann Puch zag al snel dat het sportsucces de beste reclame was om zijn motoren te verkopen. In 1905 werd de grootste motorrace van Oostenrijk gewonnen op een 990 cm3 V-twin, hierna volgde nog een hele reeks van successen. Na de tweede wereldoorlog werd de reeks successen verder uitgebreid door de 250 cm3 dubbelzuiger tweetaktmotoren van Puch; vooral in de betrouwbaarheidsritten.


 

INFORMATIE

 

U bent al op de website geweest. Snuffel verder als u meer informatie zoekt. Kijk ook bij veelgestelde vragen, daar vindt u mogelijk de antwoorden die u zoekt,

 

Lid worden

 

Dat is gemakkelijk. Stuur een bericht via de website en we nemen contact met u op.

 

Een lidmaatschap levert veel op en kost slechts 30 € per jaar!

bottom of page