top of page

Met kloppend hart naar België

Henk Selderbeek bezoekt Moto Retro Wieze in het hart van België


Het is zaterdag 10 februari 2024. België trilt nog na van de boerenprotesten van het afgelopen weekend.
En nu ben ik met mijn maat Martin na een aantal jaren weer op weg naar de Moto Retro Wieze.
Door corona en gezondheidsklachten is dat er de afgelopen jaren niet van gekomen.

Daarom was dit voor mij wel een hele spannende actie. Na 20 januari toen ik weer werd opgenomen in het ziekenhuis met een hartinfarct, weer een stent erbij kreeg en natuurlijk ook weer in revalidatie moest heb ik het een aantal weken rustig aan gedaan.
Deze rit naar Herstal kwam wat dat betreft wel te vroeg om zelf te rijden. Dat heeft mijn maatje Martin dus gedaan.
Een ritje van 2,5 uur door de Scheldetunnel richting Antwerpen. Hier waren de resten van het boerenprotest nog goed te zien. Verbrande autobanden, hooi en allerlei andere onbegrepen resten van de woedende boeren. De boeren zelf waren gelukkig met de noorderzon vertrokken.

Toen we rond 10 uur in Wieze aankwamen stond er al een behoorlijke rij mensen. De belangstelling voor dit soort beurzen is toch onverminderd groot.
Eenmaal binnen bleek dat ze zelfs de rode loper voor ns hadden uitgerold. Dat was nou ook weer niet nodig. Daar hebben we eerst maar eens wat op gedronken, meteen even uitgepuft waarna het rondlopen kon beginnen.
Het eerste wat opviel was het geringe aantal oude motoren. Er was zelfs in geen velden of wegen een Puch of zelfs maar een kistje onderdelen te zien. Wel waren de Puch brommers vertegenwoordigd met een kraampje onderdelen.

Ook de kwaliteit van wat er zoal werd aangeboden was wel heel matig, veel onderdelen slordig door elkaar in kisten of dozen. Ook heel veel tandwielen, veelal erg verroest en daartussen elektrische schakelaars, Het leek me bijna onmogelijk te zien of er iets bruikbaars bij zat. Maar dat zal een echte liefhebber misschien wel weten.


Ik heb gelukkig toch nog wat poetsmiddel en 2 magneetstripjes voor de bankschroef kunnen kopen. Het is niet echt veel, zeker niet als je rekent wat we ervoor hebben moeten doen. Er was verder gewoon weinig in de aanbieding, zeker wat betreft gereedschap. Ik was nog op zoek naar speciaal Matra gereedschap voor mijn BMW r50. Ik vrees namelijk dat op een gegeven moment de olieslingers vervangen moeten worden. Maar helaas pindakaas, ook dat was niet te vinden. 

Na een paar uur rondsjouwen waren we het allebei zat en ik was moe. Maar ja, je kunt niet in België zijn zonder ook nog lekker wat te eten met een fijn Wieze biertje erbij. Daarna was het de hoogste tijd om weer op huis aan te gaan. Hoewel het niet helemaal geworden is wat ik ervan verwacht had was het toch wel de moeite waard.

Rond 17:30 uur thuis, Martin bedankt voor de gezellige dag en het chauffeuren, 18:00 uur naar bedje toe en tot de volgende ochtend geslapen. Het hart van Henk had genoeg verstouwd voor één dag.

50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page